Acreditare – An 1 (2021 – 2022)

În perioada 11–15 aprilie 2022 s-a desfășurat mobilitatea de grup pentru elevi din cadrul proiectului Erasmus+ ”STEPS TOWARDS THE FUTURE”, implementat de Școala Gimnazială Vulcan, școală acreditată Erasmus, pe o perioadă de 7 ani. Această mobilitate a reprezentat o premieră pentru școala noastră. Nouă elevi ai școlii, însoțiți de doamnele profesor Iftimie Crinela, Șincan Mihaela și Pușcariu Diana, au vizitat și desfășurat activități instructiv-educative în cadrul Școlii Internaționale din Leipzig, Germania, au avut parte de o experiență interculturală extraordinară, au colaborat cu elevi din Spania, Cipru, Bulgaria, România, Croația și Germania. De asemenea, au avut ocazia să viziteze orașul Leipzig, cu tot ceea ce reprezintă el: istorie, cultură, mod de viață, mentalitate și tradiție.

Cursul s-a desfășurat în perioada 19 – 25 martie 2022 și a avut ca obiectiv principal familiarizarea profesorilor noștri cu instrumente digitale care să aduca un plus valoare în activitatea la clasă. Aceștia au învățat să folosesca aplicații precum:  Plickers, QR Codes, building escape rooms using Google forms, Goosechase, Jeopardy games, board games, Wordwall, Quizlet, Flipgrid, cu ajutorul cărora vor crește motivația elevilor și creativitatea acestora. (Participanți: prof. Moldovan Anca și prof. Vlad Raluca)

Profesorii noștri, 2 la număr, au participat la o activitate de jobshadowing în Istanbul, în cadrul a trei școli. Astfel, au avut ocazia să observe sistemul lor educațional, să asiste la lecții și să facă schimburi de bune practici cu profesorii de la școlile pe care le-au vizitat. (Participanți: prof. Doda Maria Magdalena și prof. Coșman Adriana)

Cursul pentru cadre didactice ”Time to ACT- non formal education through in &outdoor methods to empower students active participation” a avut loc la Lisabona, Portugalia în mai 2022 și a oferit participanților lecții valoroase de aplicat la clasă, pentru a motiva elevii, a îmbunătății relațiile cu aceștia și a crea un mediu propice învățării. Activitățile s-au centrat în jurul principiilor educaționale non-formale și practicilor de asimilare a setului de valori și abilități dezvoltate prin cele opt competențe cheie. (Participanți: prof. Pușcariu Diana și prof. Iftimie Crinela)

Acest curs a reprezentat un prilej deosebit pentru pentru profesorii noștri de a acumula cât mai multe informații utile privind utilizarea tehnologiei, într-un mod eficient la clasă. Profesorii participanți au învățat să folosească aplicații precum Genially, BookCreator, Padlet sau Plikers și cum să folosească instrumentele digitale pentru a sprijini colaborarea, munca în echipa și învățarea prin joacă. (prof. Mesaroșiu Simona – Amalia și prof. Vlad Liliana Niculina)

Cursul a avut loc la Roma și a însemnat, pentru doamnele profesor participante din cadrul proiectului nostru, șansa de a afla cum pot folosi instrumentele TIC într-un mod creativ și colaborativ, folosind diferite aplicații cum ar fi: Padlet, Prezi, Slido, Plot Generator, Stellar sau Canva. Instrumentele digitale prezentate la acest curs stau la baza introducerii în realizarea proiectelor online collaborative, realizarea de prezentări creative precum scrierea creativă la clasă și tehnici utilizate în povestire (Participanți: prof. Șincan Mihaela – Dorina și prof. vasiloiu Elena)

OPORTUNITATEA numită ERASMUS+